Hörselkåpor med Bluetooth

Hörselskydd behövs i många sammanhang där vi utsätts för buller och höga ljudnivåer. Det är än så länge vanligast med hörselkåpor som används i arbetslivet, men det finns många tillfällen då det kan vara bra att skydda sin hörsel även på fritiden. När du kör gräsklipparen, eller använder bullrande verktyg till exempel.

I vissa sammanhang är det viktigt att välja rätt hörselskydd, medan det vid andra tillfällen bara är viktigt att man skyddar öronen med någon form av skydd. För den som jobbar i lågbullermiljö är det, till exempel, inte alltid bäst med de hörselkåpor som dämpar ljud bäst, eftersom de kan skapa en miljö där användaren känner sig isolerad när inget ljud tränger igenom. Det kan till och med hända att man tar av sig skydden för att vara säker på att höra varningsrop och liknande.

>> Klicka här för hela sortimentet av hörselkåpor

Men, när du ska ha hörselkåpor för att klippa gräset, köra trimmern eller liknande är det viktigaste att hörselkåporna dämpar ljudet så att du inte får skador på hörseln. För att det inte ska bli allt för tråkigt att gå omkring med kåporna på öronen finns det hörselkåpor med radio eller bluetooth, så att du kan lyssna på musik. Och visst känns det som om det går både lättare och fortare att få gräsmattan klippt om du har bra musik i öronen. Bluetooth i hörselkåporna innebär att du får trådlös kommunikation med både telefon och mediaspelare och alltså själv väljer fritt vad du vill lyssna på.

Att kunna ha trådlös kommunikation med telefonen är förstås extra värdefullt om du använder hörselskydden under en längre tid. Då kan du ändå nås, och du kan själv nå andra utan att du behöver ta av dig hörselkåporna. Trådlös kommunikation är dagens teknik, och det är självklart bra att man kan ta med sig denna teknik även när man jobbar eller sysslar med sådant som har en hög bullernivå som kan vara skadlig för hörseln.

Det finns ett brett utbud av hörselskydd och hörselkåpor, både för professionella och för fritidsbruk. De finns i många olika utföranden, och med varierande form av bullerdämpning. Några av kåporna har alltså bluetoooth, och andra har inbyggd fm-radio. Det finns mycket att tänka på när man väljer sina hörselkåpor och de flesta valen avgörs förstås av hur hörselskydden är tänkta att användas. Ska du ha dem för hemmabruk, för att dämpa ljudet vid tillfälliga bullrande arbeten, behöver du inte lägga alltför stort fokus på kvalitet i bullerdämpningen och annat utförande. Då är det viktigaste att kåporna sitter bekvämt på att de ger en tillräcklig dämpning. Och om du vill ha trådlös kommunikation är det hörselkåpor med bluetooth du ska satsa på.
Störst utbud av hörselkåpor med bluetooth hittar du här, på internet. Här kan du enkelt jämföra modeller, utföranden och inte minst priser. När man handlar online gör man det på sina egna villkor, och det finns många fördelar med att köpa både hörselkåpor och andra produkter via nätet. Du handlar när du vill, slipper köer och kan alltid jämföra produkter och priser och få dina varor till bästa pris.